Kim Kardashian wordt beschuldigd van het kopiëren van deze ontwerper

Het zitKim Kardashian niet echt mee. Zo kreeg de 38-jarige realityster en beautymogulonlangs nog te maken met kritiek op haar nieuwe shapewear-lijn, waarna ze beslootde naam te veranderen. Nu wordtKim K. beschuldigd van plagiaat, voor het kopiëren van een ontwerp van een bekende ontwerper. De realityster heeft een zonnebril ontworpen voor het labelCarolina Lemke, en die lijkt verdacht veel op een ontwerp vanEmilio Pucci.

Plagiaat of toeval?

De zonnebril in kwestie lijkt verdacht veel op een zonnebril van Emilio Pucci uit diensLente/Zomer 2017 collectie. Kims ontwerp, een futuristische bril bestaande uit één stuk glas omlijnd door een lichtgeel montuur, is bijna identiek aan die van Pucci. Instagram-accountDiet Prada kwam tot die ontdekking, en legde de kwestie voor aan diens volgers. Het account staat erom bekend plagiaat binnen de modewereld op te sporen en daarmee ontwerpers en merken tot de orde te roepen. Bekijk de vergelijking in onderstaande Instagrampost en oordeel zelf. Plagiaat of toeval?

Rechtszaak Missguided

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Kim een rechtszaak heeft gewonnen van modemerkMissguided, dat nota bene ging over plagiaat. Zo zou het merk goedkope versies van Kims outfits op de markt hebben gebracht, waardoor de realityster het bedrijf in februari 2019 voor de rechter sleepte. Het is daarom op z'n minst opmerkelijk te noemen dat ze nu zelf beschuldigd wordt van het kopiëren van een andere ontwerper. Het merk moest vervolgens een bedrag van ongeveer 2,4 miljoen euro aan Kim betalen, en nog eens een extra bedrag van 53 duizend euro aan juridische kosten. Of de 38-jarige Kardashian zelf ook wordt vervolgd voor het kopiëren van Emilio Pucci moet nog blijken.



It’s devastating to see these fashion companies rip off designs that have taken the blood, sweat and tears of true designers who have put their all into their own original ideas.


58.893

8.347 mensen praten hierover


Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!